Order flow kaupankäynti

Tämä on oikeastaan vain hienompi nimi strategioissakin esitetylle idealle.

Toisinsanoen, tee kuten oletat isojen pelaajien tekevän. Vaikka valuuttakaupassa pyörii järjetön määrä rahaa päivittäin, on kuitenkin isompien pankkien ja rahastojen mahdollista tehdä keinotekoisesti pieniä muutoksia valuuttojen kursseihin tekemällä suuria ostoja tai myyntejä.

Syy, miksi näin tehdään on usein seuraava: Tietyissä tasoissa “laukeaa” erilaisia optioita, joita pankit ovat myyneet. Eli esimerkiksi yritys on suojannut valuuttakoriansa siten, että mikäli euron hinta laskee alle 1.00dollarin, pankki joutuu maksamaan yritykselle hyvitystä. Nyt pankin tavoite on toki pitää hinta yli 1.00euron, sillä silloin pankki saa voiton myymästään suojaustuotteesta.

Kun näitä pankkeja ja yrityksiä on maailmalla paljon, syntyy mahdollisuus hyödyntää kyseisen näköisiä “tasalukuja” omassa kaupankäynnissä. Usein hinta pomppaa takaisinpäin vähän ennen / juuri kosketettuaan kyseisiä tasoja.

 

Stop Hunting

Toinen mahdollinen tapa on ns. stop hunting.  Eli valuuttakaupankävijöiden stoploss tasojen tarkoituksenmukainen ylittäminen, jolloin monet kaupankävijät tekevät tappiota, ja raha kääritään isojen pelaajien taskuun.  Mikäli osaat ajatella kuten suuret pankit ja muut isot toimijat, olet niskan päällä.

Eli eur/gbp on tehnyt jyrkän nousun, ja nyt kääntyy laskemaan. Monet alkavat ostamaan paria, sillä olettavat sen jatkavan nousuaan. Stoploss tasot asetetaan edellisen piikin alapuolelle. Nyt iso pankki painaa hinnan hieman tuon kyseisen tason alle saaden pienempien sijoittajien kaupat tyssäämään selkeään stoploss tasoon.  Sen jälkeen eur/gbp jatkaa taas ylöspäin.

Testaa Orderflow strategiaa Avatraden kanssa

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close